Астролог Валентина Радиева-Маренова

Всичко свързано с изкуство – литературно, изобразително, музикално, танцово и др.
ValiaMarenova
Мнения: 18
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 10:33

Ретрограден Меркурий 2019 г. – кога да го очакваме и какво да предприемем?


В ерата на информацията, пътуванията и технологиите е добре да знаем кога през годината Меркурий ще бъде ретрограден и за колко време, защото именно тази планета в астрологията символично се свързва тези теми. Днес, когато още със събуждането си от сън, грабваме смартфона, на обед публикуваме менюто си в социалните мрежи, а вечер блаженно си почиваме пред телевизора е нужно да осъзнаем, че това е един мощен процес на пренасищане. Всяка крайност е вредна затова е добре да се научим да се въздържаме, за да успеем да подържаме баланс в живота си. Смятам, че ретроградните фази на Меркурий биха били много полезни за нас именно в сферата, касаеща достъпа ни до информация. При ретроградност ние самите ще усещаме желание да се самоограничим от общуване, да притихнем в себе си и да се спрем от активна комуникация. Но понякога се носим по инерция в потока на рутината и вършим всичко механично без да се вслушаме във вътрешните си нужди от усамотение. С правилното знание обаче ще можем да решим, кога ще ни е по-лесно и ползотворно да се отдадем на самовглъбяване.

Меркурий е ретрограден три пъти през 2019 година за около 21 дни. Препоръчително е в тези периоди да бъдем по-слабо активни на външен план, да не започваме нови начинания, да не подписваме договори, да не купуваме техника и т.н.

Първият ретрограден период на Меркурий през годината е от 6 до 28 март в зодиакалния знак Риби. Рибите свързваме с чувствата, интуицията, фантазиите. Възможно е мисленето ни в този период да бъде обагрено от чувствата, а здравият ни разум да бъде замъглен. Можем лесно да се подадаем на измами, да бъдем подведени при сключването на сделки, да се объркат договори. Възможно е да загубим документи. Затова съветът ми е да се обърнете към себе си и да се отдадете на дейности, които ви носят удовослтвие. Изкючете телефона и медитирайте, слушайте музика, пишете поезия, четете книга, учете психология, рисувайте, пейте... Всички тези дейности ще ви носят душевен мир и наслада. Ключовата дума за периода е усамотение.

Вторият ретограден период на Меркурий е от 9 юли до 1 август и ще премине в два зодиакални знака – Рак и Лъв. Когато Меркурий е в Рак е препоръчително да обърнем внимение на семейството си. Всичко, което сме отлагали да свършим у дома ще напомни за себе си и ще трябва да довършим. Ще се засилят носталгичните чувства, ще имаме усещане за корените си и с желание ще посетим бащиния си дом. Обърнете по-голямо внимание на родителите и децата си, изслушайте ги, поговорете с тях, обсъдете текущите проблеми. Довършете ремонта в къщи, който дълго сте отлагали и бил често повод за семейни кавги. Но не купувайте уреди за дома! Набележете от какво се нуждаете и след като Меркурий тръгне напред – действайте! Подходящ период е да си вземем отпуск и да отидем на село – там, където ще се върнем при корените си и ще бъдем по-близо до тишината на природата.
Когато Меркурий прави своя ретрограден ход през Лъв избягвайте да налагате собственното си мнение на околните, въпреки че е възможно да бъдете изкушени точно от това. Ще се засили желанието ви да доказвате правотата си и да влизате в спор, за да демонстрирате надмощие. Не го правете! Може сами да се подведете и после да осъзнаете, че сте сгрешили. По-добре е да се обърнем към себе си и да проведем стойностен вътрешен монолог. Добре е да се отдадем на забавления и творчество – гледайте театрални постановки, отидете на кино, рисувайте с децата си...създавайте красота.

Третата ретроградна фаза на Меркурий е в знака на водния Скорпион от 1 до 21 ноември. Това е период на бурни страсти и драматични изживявания. В този период сме склонни да възприемаме фактите в крайности и да потънем в дълбок субективизъм. Възможно е да изпаднем в конфликтни ситуации с половинките си, заради склоннстта си да виждаме нещата само в черни и бели краски. Възможно е да се засили ревността. Затова опитайте се да бъдете по-мълчаливи и затворени. Наблюдавайте и не реагирайте преди да преброите до сто. Емоциите са подсилени, а разумът не е водещ през ретрограен Меркурий. Изчакайте и не след дълго ще разберете, че сте си спестили излишни драми и интриги, затова, че сте се въздържали от емоционална реакция.

И не забравяйте, че в природата има цикли на растеж и експанзия, но и периоди на застой и притихване. Периодите на ретрограден Меркурий са дни, през които трябва да се спрем и да се самовглъбим, защото само така ще „чуем“ себе си и истинските си потребности. А това е само още една крачка към усещането за щастие.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:06, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 18
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 10:36

Уран в Телец – години на икономически промени

На небето се очертава трайна космическа ситуация – от 7 март 2019 г. планетата Уран навлиза окончателно в зодиакалния знак Телец и ще остане там до 2026 година.
Какво значи това и как ще се отрази това на живота ни? Планетата Уран според астрологията е свързана с промените, реформите, технологиите, иновациите. Зодиакалният знак Телец най-общо асоциираме с финансите, любовта и стабилността. Седем години Уран ще транзитира през Телец, което предполага нововъведения и реформи не само в сферата на личните ни финанси, но и в световната икономика. Последният път, когато Уран е в Телец е било през 1934-1941 г. – това са годините на Втората световна война. Светът е тотално променен – глад, мизерия, купонна система, срив на финансовите пазари, липса на стабилност и сигурност. Ценностната система се променя в следствие на разрухата в материалния свят. Това не означава, че към днешна дата ще преживеем отново такъв срив, защото човечеството следва да е научило горчивите уроци на миналото. Но не бива да забравяме, че Уран невидимо, но категорично ще внесе промените в живота ни и ако не сме достатъчно готови за това може да ни заболи.
Ще загубим усещане за стабилност. Този транзит идва, за да ни напомни, че единственото сигурно нещо е промяната. Затова е добре да я търсим и приемем с отворени обятия иначе ще я усетим като съдба. Уран винаги действа внезапно и изненадващо, а сценариите му са безброй… В зависимост от това в кой дом преминава Уран в личният ни хороскоп, точно там можем да усетим най-големите реформи. Ако е във втори дом, добре е да преосмислим начина, по който вадим насъщния си. Ако е в седми дом – добре е да се научим да даваме свобода на партньора си. Ако е в десети дом, можем да напуснем работата, на която служим повече от 20 години, за да търсим свободата, за която мечтаем. Изобщо това е време, в което човек трябва да експериментира и да „скъса“ моделите на мислене и поведение, които са били прекалено закостенели и ограничаващи.
Очаквана е промяна и световната икономика. Ще има видоизменение в начините на разплащане – книжните пари масово ще бъдат подменени с кредитни и дебитни карти, пазаруването онлайн рязко ще набере скорост, ще управляваме всичко с едно кликване на смартфона си, криптовалутите ще навлязат все по-масово в обръщение. Освен стоки все по-популярно ще става и продаването на онлайн услуги – консултиране по интернет, провеждане на семинари и събития пред уеб камерата, обучение и сертифициране онлайн. Традиционното трябва да даде път на иновативното.
Очаква се голяма нестабилност в банковата система, повишаване на инфлацията, криза в осигурителната и пенсионната система. Съвременната медицина ще заложи на технологиите за диагностика, защото „усеща“ своето безсилие и невъзможност да излекува трайно човек. Така ще е докато не се осъзнае, че трябва да се лекува човека, а не органа.
Природата също няма да е безучастна – възможни са резки температурни амплитуди, гръмотевични бури, земетресения, градушки. Майката природа търси начин да ни покаже, че нищо не ни принадлежи, че всичко е временно, а усещането ни за „почва под краката“ само илюзиорно усещане за сигурност.

Ще завърша с цитат на Хауърд Саспортас, известен астролог и изследовател на човешката душа: „ Една криза може да бъде разглеждана като катастрофа, като нещо ужасно, което трябва да бъде избегнато на всяка цена, но е възможно тя да бъде разбрана и като преломна точка, критична стъпка или етап в развитието – като възможността да се случи нещо ново, удобен случай за освобождение и промяна.“

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Астролог :sunny:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост