Разни мисли...

cvete
Мнения: 1
Регистриран: 09 май 2016, 15:58

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от cvete » 10 май 2016, 17:06

Глупавият повтаря грешките си,
умния се учи от грешките си,
а мъдрия се учи и от грешките на другите.

/неизвестен /за мен/ автор/

Свободния Дух
Мнения: 754
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 апр 2021, 14:00

Истината се разкрива на тези, които са способни да я разберат и приемат. Може да се каже, че истината е многолика: едните виждат едната страна, другите виждат другата, а някои виждат повече от другите.
Погледнете кристала: светлината се отразява различно от страните му, но е същата светлина. Пълнотата на възприемането на истината зависи от състоянието на съзнанието на човека, от зрелостта на неговата Душа. Затова се старайте да не съдите другите хора и делата им, но търсете Светлината и не се успокоявайте, докато не Я намерите. Има изход от тъмния лабиринт от погрешни схващания. Но той не е в това да вземете някоя страна за единствената възможна истина, а в откриването на всички страни. Това е като да изкачиш спирала, когато след пълен оборот трябва да направиш висококачествен скок, за да намериш нова, по-висока истина.
Така старото ни съзнание, което е използвано за разделяне, категоризиране и преценяване от собствения ни субективен опит, се разширява и обединява с цялото. Подобно на кристал с няколко страни, съзнанието е едно цяло, така че няма нужда да допускаме грешка и да се вкопчваме само в една истина.

https://www.facebook.com/Protect.bg/pos ... 0450261138
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 754
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 сеп 2021, 18:30

ОТКАЗВАМЕ ЯКО ДА МРЕМ

Коментар на Елена Гунчева

Не знам защо съм с усещането, че голяма част от политиците и определени лекари са дълбоко възмутени от обстоятелството, че ние - българите, отказваме яко да мрем от ковидясване, въпреки черните им прокоби в тази насока. Мъка, бе, казвам Ви, мъка голяма! Тъкмо бяха приготвили миналата година чували за трупове, хладилни камиони, готвеха се да разширяват гробищата и тоя недисциплиниран народ взе, че им прави напук. Възмутително и огорчително! А какви пари се раздаваха за ковидясването.....
Здравият разум на българина действа. Той, колкото и да го манипулират, в един моменнт вярва повече на очите и разума си. А, и винаги го има принципа: "Бе ти ли шА ми кажеш какво да правя!". По този начин, неспазвайки мерки, марки и ваксини, успяхме да не измрем яко, за голяма мъка на Мутафчийски например. И на много лекари, които забравиха Хипократовата клетва и вместо да се грижат за здравето на хората, допълнително ги паникьосваха и истерясваха по медии и социални мрежи. Зер, едни пари се раздаваха за тая работа!
Ковидясването почти всички го минахме. На протестите миналата година, десетки хиляди на един пръст разстояние не предизикаха и половин процент увеличение на заразяването. Мъка! Няма дисциплина и ред при българите. То им казваш яко да мрат, те ти показват среден пръст!
Тази година, понеже отново се задават едни пари за разпределяне, а световният план е всички овце да бъдат ваксинирани и маркирани /хубава е идеята всички ваксинирани да носят ушни марки, за да ги различаваме и да спазваме социална дистанция/, правителството с бодра стъпка продължи политиката на Онуй от зайчарника, което всеки ден ни плашеше от телевизора, че ей ся ще вземем да мрем, той вече бил приготвил чувалите за нас.
Министър Кацаров съвсем спокойно би се намърдал в правителството на Борисов и дори би заслужил неговата похвала за действията си. И интересно как самият Кацаров се извъртя като стара труженичка на магистралата за мерките. Явно министерското кресло прави чудеса с убежденията. Съвсем умишлено се налага "мека" принуда за ваксиниране. Уж няма такава заповед, но държавата широко си затваря очите за изнудването и рекета от страна на работодателите за ваксиниране на работниците им. Все едно това го няма, те не чули и не разбрали. За пореден път ни правят на пълни балъци.
Посегнаха и на децата ни. Невръстни деца ще ходят с маски като роби. Ще се задушават и давят под благите погледи на възрастните около тях. И ще ги убеждават, че това задушаване е за тяхно добро. Ще ги убеждават, че да ги е страх от другарчетата им и да стоят на дистанция, е за тяхно добро. Подобно престъпление срещу децата може да се сравни само с престъпленията на Менгеле. А тук дори насърчават подобно нещо. Малоумни родители пък искат да ваксинират децата си. С неизпитани ваксини, за които има вече много данни за странични ефекти.
И трябва веднъж завинаги това да спре. Виждам, че има изтрещели хипохондрици, които ходят и с по две маски и латексови ръкавици по улиците. Но огромната част от хората просто мислят и исскат да си живеят живота така, както им харесва. Без маски, без правото им на пътуване и труд да зависят от медицински експерименти с тях.
И е време да кажем: СТИГА! Махайте се с мерките и простотиите си, че ни писна! Поръчвате ваксини за милиони евро, а след това ги дарявате на други държави. Не казвате какви са страничните ефекти. Дори не знаете какво има в състава им! НЯМА ДА МРЕМ! ОТКАЗВАМЕ!
И ако продължавате така, ще има и мрене. Защото става дума за живота ни и за бъдещето на децата ни! И няма да Ви позволим да го унищожите!

Елена Гунчева


https://eurocom.bg/new/otkazvame-yako-da-mrem
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост