Разни мисли...

cvete
Мнения: 1
Регистриран: 09 май 2016, 15:58

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от cvete » 10 май 2016, 17:06

Глупавият повтаря грешките си,
умния се учи от грешките си,
а мъдрия се учи и от грешките на другите.

/неизвестен /за мен/ автор/

Свободния Дух
Мнения: 573
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 апр 2021, 14:00

Истината се разкрива на тези, които са способни да я разберат и приемат. Може да се каже, че истината е многолика: едните виждат едната страна, другите виждат другата, а някои виждат повече от другите.
Погледнете кристала: светлината се отразява различно от страните му, но е същата светлина. Пълнотата на възприемането на истината зависи от състоянието на съзнанието на човека, от зрелостта на неговата Душа. Затова се старайте да не съдите другите хора и делата им, но търсете Светлината и не се успокоявайте, докато не Я намерите. Има изход от тъмния лабиринт от погрешни схващания. Но той не е в това да вземете някоя страна за единствената възможна истина, а в откриването на всички страни. Това е като да изкачиш спирала, когато след пълен оборот трябва да направиш висококачествен скок, за да намериш нова, по-висока истина.
Така старото ни съзнание, което е използвано за разделяне, категоризиране и преценяване от собствения ни субективен опит, се разширява и обединява с цялото. Подобно на кристал с няколко страни, съзнанието е едно цяло, така че няма нужда да допускаме грешка и да се вкопчваме само в една истина.

https://www.facebook.com/Protect.bg/pos ... 0450261138
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост