Цитати от Беинса Дуно

ntsk

Цитати от Беинса Дуно

Непрочетено мнение от ntsk » 23 дек 2008, 20:59

Беинса Дуно /Петър Дънов/

Физическата любов е с прегръщане, с целувка. Реалната любов е с докосване, а идеалната е само отдалеч, от разстояние.
--------------------------------------
Любовта е глуха за всички лоши, обидни думи. Ти не можеш да огорчиш сърцето на любящия човек, нито можеш да помрачиш ума му, нито можеш да смутиш душата му. На всички обиди и огорчения той ще се усмихне. Любовта е непобедима сила. Който има Любов, той е силен човек.
----------------------------------
Любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов.
-------------------------------
Някой иска да прояви обичта си към някого, но се страхува да не го излъжат. Може ли любовта да се страхува от лъжата? Слънцето огрява и топли всички същества, макар някои от тях да вършат престъпления.
------------------------------
Хората на любовта носят в себе си мир, радост и веселие. Където и да отидат, всички ги приемат с отворени сърца. Те не са невежи, нито горди или амбициозни. Те са смирени и искрени.
-----------------------
Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат, а не само едно.
-----------------------
Любовта е вечният стремеж на две души.
-----------------
Любовта е път на най-малкото съпротивление. Божествените души никога не вървят по пътя на любовта, а по пътя на мъдростта. Който иска да не прави грешки, да върви по пътя на любовта. Тя е дадена за слабите хора в света. Силните хора нямат нужда от любов, слабите имат нужда от любов.
-----------------------
Любовта е път към вечно тържество, но за да не злоупотреби с нея, човек трябва да мине по пътя на скърбите и страданията.
-----------------------
Любовта сама по себе си е чиста, но съдовете, в които се излива, не са еднакво чисти, вследствие на което тя намалява.
--------------------------
Любовта не мисли за последствия. Тя се ръководи от принцип и щом принципът е правилен, и последствията ще бъдат правилни и добри.
-----------------------
Когато мъжът обича една жена, това е дар от Бога за него и благословение за нея от Бога.
----------------------
Жената трябва да дойде на фронта на живота, за да спаси света. Мъжът проповядва, но жената трябва да реализира това, което мъжът проповядва, за да се спаси светът.
----------------------
Ако няма мъж и жена, не може да има и човек. Затова всеки си търси половината. Ще търсиш своята половина из целия свят и като я намериш ще се ожениш за нея. Това е бракът, това е целият човек.
--------------------------
Като се съберат мъж и жена да живеят заедно, единият от тях трябва да бъде учител, а другият - ученик. Не се борете за първенство. Ако мъжът има вибрации, които могат да повдигнат ума на жената, тя да му даде място на учител, да не казва: "Аз не обичам да се подчинявам!" Да се подчиняваш, значи да възприемаш енергията и да я обработваш. Това е култура!
------------------------
Жената не трябва да търси любовта на мъжа. Тя сама трябва да е извор, от който извира любовта. Тя да обича, няма защо да чака да бъде обичана!
--------------------------
Жената трябва да има свобода, но при условие че може да я използва като гради върху нея щастието и здравето на своя мъж. Жена, която не е свободна, мъжът й не е щастлив.
---------------------------
Обичате ли някого, не му говорете за своята любов. Този, когото обичате, не трябва да знае какви чувства имате към него.
-----------------
Хората не трябва да се питат взаимно: "Обичаш ли ме?" Това, което свети, не гори. Това, което люби, не говори.
------------------
Смисълът на живота се състои в това, да намериш онзи, който те обича, и когото ти да обичаш.
-----------------
Като обичаш някого, ти трябва да мислиш какво добро да му направиш, да му предадеш любовта си по реален начин, да го задоволиш. Само така той ще разбере, че го обичаш.
---------------------
Всяко чувство, което огорчава, носи смърт. Всяко чувство, което произвежда радост и веселие, носи живот.
Чувството, което те огорчава, не е за тебе, чувството, което носи радост и веселие, то е за тебе - приеми го в себе си.
--------------------
Ако мисълта за даден човек никога не изчезва от съзнанието ви, знайте, че той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате.
-----------------
Когато обичаш някого, ти се оглеждаш в него като в огледало. И когато някой те обича, той се оглежда в теб.
--------------------
Не може да мислиш за някого, ако и той не мисли за тебе.
-----------------------
Първият признак за идването на любовта е страданието. Колкото повече страданията се увеличават, толкова по-близо е Любовта.
----------------
Философията на Любовта е да дадеш и да вземеш едновременно, за да бъде правилна обмяната.
-----------------
Когато някой каже, че обича, той трябва да отговаря на две условия: да дава, без да очаква да вземе нещо; да обича, без да очаква да бъде обичан. Когато някой дава, а другият взема, и двамата трябва да изпитват свещено чувство. Обичта е свещено чувство.
------------------------
Жената трябва да дойде на фронта на живота, за да спаси света. Мъжът проповядва, но жената трябва да реализира това, което мъжът проповядва, за да се спаси светът.
------------------------
Братът е близък по кръв, а приятелят - по чувства. Вие трябва да започнете от братството, и да вървите към приятелството.
----------------------
Ако прекалено силно обичате един човек, ще му причините вреда. Като мислите само за него, вие го правите неспокоен, защото с мислите си го контролирате. Да обичаш човек значи да му желаеш доброто и да го оставиш свободен.
------------------
При всички случаи в живота се вслушвайте в гласа на сърцето си и следвайте неговите пътища. В сърцето на човека са написани Божиите закони.
-------------------
В сърцето са написани Божествените закони. Затова не правете опит да владеете нечие сърце, нито пък позволявайте вашето да владее някой.
-----------------
Вярвайте само в любовта, която дава.
---------------
Стойте на такова разстояние един от друг, че да не виждате лошите си черти. Докато са далеч едни от други, хората виждат само доброто в себе си. Щом се приближат повече отколкото трябва, те не могат да се търпят.
--------------------
Спрете ли се под сянката на някой човек да търсите отдих и разхлада при него, вие сте изгубени. Човек човека не може да ощастливи.
-----------------------
Не оплитайте сърцето си със сърцата на другите хора. Не се влюбвайте! Обичайте, без да се влюбвате.(захласвате)
-----------
Влюбването не е любов. Любовта прави човек щастлив и доволен, а влюбването носи мъка и противоречия, защото е крива посока.
----------------------
Каква е тази любов, която може да се загуби?
-----------------------
Какво показва ревността? - Ревността, това е любов, проявена във физическия свят. Ако ти ревнуваш, имаш да плащаш, ако тебе те ревнуват, имат да ти плащат.
---------------------
Онзи, който е твой приятел, трябва да желае да израстваш, да напредваш в развитието си, а не да те направи щастлив.
-------------------------
Животът на духа, и животът на плътта, колкото и противоположни да са един на друг, толкова са и необходими за човешкото развитие.
------------------
Ако мъжете и жените се съединят в името на онези закони, които съществуват в природата, може да се преобрази целия свят.
-------------------------

иво

Re: Цитати от Беинса Дуно

Непрочетено мнение от иво » 26 дек 2008, 20:26

БОГ
Бог е извън времето и пространството, но същевременно съдържа в себе си времето и пространството. Той е извън живота, но съдържа в себе си живота. Той е извън съзнанието, но съдържа в себе си съзнанието. Бог създаде всички форми, но той сам няма абсолютно никаква форма. Той е "нищо". Но това "нищо" съдържа всичко в Себе Си. Ограничава се, без да се ограничи. Смалява се, без да се смали. Създава, но никога не се изтощава. Проявява се във всичко, но сам Той не е в проявеното. Уподобяваме Го на Светлина, на Разум - Логос. Но сам по Себе Си Той не е ни Светлина, ни Разум. Светлината, Разумът - това са Неговите прояви.

БЕИНСА ДУНО

ntsk

Re: Цитати от Беинса Дуно

Непрочетено мнение от ntsk » 27 дек 2008, 13:13

Това е Атман.
Безграничния Океан на Непроявеното Съзнание.

Във втората си книга, Румен го нарича "Божеството Отвъд Границите".
Ще ти предложа една игра с думи, с която ще ти обясня термина "Бог". За непроявения Творец можем да дадем определението: "Божеството Отвъд Границите". Ако свържем всяка първа буква на думите в този израз, ще се получи думата "БОГ". И сега помисли малко, какво означава "божеството отвъд границите"? За какви и кои граници можем да говорим? Щом има граници, това означава ограничения, нали? Кое ограничава в този свят?.. Разбира се материята, защото е крайна и има граници, мисълта, защото е в пряк контакт с нея и умът, защото просто не може да надскочи себе си. Но трябва да знаеш, че неограниченото никога не става ограничено. Напротив! Знай, че има наслагване на ограниченото върху безкрайното. "Ограниченото, крайното и безкрайното" са проявената единица на Бога. Разбереш ли това, ти ще разбереш какво означава, че Бог е непроявен. Думата "Отвъд" отвежда разбирането ти извън познатото, ограниченото и безкрайното - а там е Непроявеният, там е лишеният от форма или по-просто казано, Бог. Ти си този непроявен Бог, ти си този Атман. Ти си Това.
Но различно от всичко, което ти казах, означава думата "Господ"...

"Ти си това 2 - Разбирането"

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост