НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

purusha

НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от purusha » 29 мар 2009, 02:39

Вече на няколко пъти си записвам на разни хвърчащи листи различни изречения, написани или цитирани от съфорумците тук. После разбира се ги губя и... :roll:
А да си правя специална тетрадка - не ми е по нрава. :?
Повече ми се нрави да отворя специално форумно пространство /тема/, където да вписваме онези изрази, които истински са ни впечатлили и развълнували в постовете тук във форума. Така ще отсеем каймакът от Форума на познанието /а бе сварих едно домашно мляко - 10 л., заквасвах го... и затова още съм будна и ме избива на ... каймаклийски думи :lol: /
Последна промяна от purusha на 29 мар 2009, 10:18, променено общо 1 път.

purusha

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от purusha » 29 мар 2009, 02:44

sum написа:
"...Впрегнатото време е пред теб за теб…
Няма как да не изчистиш самскарите си…
Щом аз съм го направил, значи и ти ще можеш…
Просто е въпрос на време…
Самскарите са до време…
А ние НЕ!.."

24 март, Многолог, "Медитации и опитности"

ntsk

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от ntsk » 30 мар 2009, 10:28

Страхотно, purusha! Много ми харесва идеята ти и напълно я подкрепям!
С удоволствие ще споделя някои моменти, за които се сещам сега /а по-нататък ще изнамеря и още... :D /:

Sum написа:
"...Точно така ntsk - „Ти и Това ще станат тъждествени”.
Когато това стане, тогава няма да има никакво значение за постигналия човек такова съвършенство - каква храна яде, дали практикува медитация или не, дали ще пие бира или не, полезното и неполезното ще се размият в Съзнанието… Тогава остава само удоволствието от преживяването, защото всъщност то е началото и края на човешкото щастие.
Смъртта става играчка, познанието пръчка.
По-тих от тишината и по-обикновен от простотата, този, който постигне Господната реалност, тук живее живот обикновен. Неразличим от другите по външност, съвършеният Човек извършва действия, които не пораждат семена в гърдите му.
Ако го погледнеш, ще видиш, че не се различава с нищо от другите. Когато хората се хранят и той се храни, когато те ожаднеят, и той ожаднява. Пръкне ли се желанието в умовете им, и в неговия ум се пръква.. но, разликата е, че в такъв Човек желанието не се запечатва в сърцето му, защото решетката от точки вече я няма. Хората не го знаят това… но, той го знае… и за това може да си позволи неща, които за другите са сигурна смърт.
Единствената разлика между него и другите е… разбиращия поглед и загадъчната усмивка, появяваща се от време на време върху лицето му.
Обича да се прави на глупав, за да е в тон с глупостта на другите. Това му поведение го уеднаквява с обикновените простосмъртни. Когато те плачат и той плаче. Когато те страдат и той страда. Обаче… момента, в който остане сам със себе си, той разбира съвършената игра на илюзията на Съзнанието.
…Като човешко същество е съпричастен с всичко ставащо около него… помага както може… но нищо не е в състояние да направи така, че да забрави Кой е.
Когато си поиска може да бъде „Ти”, когато си поиска може да бъде „Това”… Всъщност, само чрез материалното тяло „Ти и Това стават тъждествени”… а умът само осъзнава това.
Когато човек постигне тази единица /Ти и Това в едно/, мога да му кажа:
- Това Ти прилича…
Което пък веднага извиква възклицание в мен:
– Ега ти пича!.. ..." - тема "Многолог за "Ти си това 2 - Разбирането""

Sum написа:
"...Сигурно сте забелязали, че във втората книга Галя ме попита - какво е било знанието на Премъдрите, което са давали на хората от онова време?
Аз й казах – спри да пишеш, това се предава само устно.
Това, което се предава устно, е свързано с познанието за Великия Свидетел в човек. Всеки от нас е индивидуалност и реалността, която ще преживее чрез името си като Атман няма да бъде различна от тази на другия човек, който също е постигнал Атмана. Но при Господната действителност не е така. Вярно е, че преживяването на В.Свидетел също е индивидуален процес… както този на Атмана, но вече знаете, че Господната действителност не е и няма нищо общо с океана на Съзнанието.
Тогава как може Атман /който е чисто Съзнание/ да преживее Господната реалност /която не е съзнание/? И може ли преживяването на тази реалност да не навреди на човек тук и сега… Замисляли ли сте се по този въпрос?
Затова във книгата казвам, че това познание се предава само устно, защото за всеки човек връзката с Господ освен че е индивидуално преживяване, тази връзка е уникат сама по себе си и НЯМА аналог, с който да се обясни на другите хора какво е да бъдеш Велик Свидетел!
Ако тръгна да пиша и обяснявам какво е да си В.Свидетел… със сигурност ще напиша най-върховната глупост в живота си. Затова и не мога да говоря относно това познание, защото в момента, в който се опитам да го обясня, аз със сигурност ще сгреша.

Най-важното от всичко казано дотук е, че в онова далечно време Премъдрите са споделяли с хората, тръгнали по техния път, че съществува връзка между Атман и Господ. Тази връзка е описана от Премъдрите… чрез знак! Това е знакът ипсилон, който от невежество е сложен от някои хора в днешно време, като символ на бога Тангра! ..." - тема "Многолог за "Ти си това 2 - Разбирането""

Sum написа:
"...Забележи изходната позиция в познанието за Крешака - боговете се раждат в океана на Съзнанието от татви и са активни съзнания. Никой човек не трябва да отрича тяхната Сила и Мощ, но и никой Бог не може да отрича твоята Сила и Мощ! Защото специалното при нас, човеците, е, че в нас има заложена ДРУГА СИЛА, за която боговете могат само да мечтаят… Тази Сила може да ни изведе извън океана на Съзнанието и се „крие” в Атмана, който си! Веднъж излязъл… ти ще видиш друга действителност! /както делфинът, който живее в морето може да види брега, така и Атманът, живеещ в океана на Съзнанието също може види брега/
Боговете не могат да „излязат”.., но ти можеш! Крешакът не може да си „подаде главата” извън океана на Съзнанието, защото това ще го убие! Но ти можеш да го направиш, просто защото е заложено да бъдеш такъв!..
Жалко е, че това не се разбира от днешните хора.., защото, ако бъде правилно разбрано това, което пиша… със сигурност вече по друг начин ще гледаме на човеците и боговете. Тогава ще изчезнат и различията между нас… Няма да има спорове за това - кой Бог е по по-най.., няма да има „в името на бога направих това…”, няма да има „Бог ми каза и аз го наказах…”, няма да има свещени войни и джихад.., няма да има богохулства, поклонения, молитви, ритуали, кръщенета, молебени, причастия, свещени предмети и всякакви други реликви, които побъркват в днешно време хората…
Когато това стане.., т.е., когато бъде Разбрано.., едва тогава ще бъдем ЧОВЕЦИ!...
А дотогава ще сме само раби Божии, молещи се по пет пъти на ден, които уважават и почитат чрез СТРАХ своя Бог.., и всеки духовник ти казва, че никога няма да бъдеш този Бог… Защо /?/, защото някой им е втълпил в главите, че той е Създателят, а ти си Създаденото… и като такъв хич не си и помисляй да бъдеш нещо друго.
Ами какво ще стане, ако някой ден се разбере, че и боговете са Създаденото?.. С две думи, че с нищо не са по-различни от теб. Дори нещо повече - че те са отделни и независими пластове в Крешака.., докато ТИ ги обединяваш в себе си в ЕДНО!!!
Заради това Човек властва над тях, а не обратното!
Това трябва да се Разбере!..."
06.01.2009 - Многолог, тема "Крешакът - изгубеното знание на Премъдрите"

men
Мнения: 978
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от men » 30 мар 2009, 11:15

Сарадива каза:

"И илюстративно - кръвта вода не става!
Щото точно това е важното - кръвта!!!
И всички изречени от човека думи, които противоречат на паметта на кръвта му, нанасят не една болка!
Те нараняват корена, объркват самоличността, и изтръгват усещането за "съм"...

Всъщност точно тези три елемента у всеки от нас предизвикват жаждата за завръщане в Родината, когато я напуснем - състояние, наречено "носталгия"... Не случайно в повечето езици думата/изразът за носталгия е омоним/ен с тази/този за сърдечна болка, за тъга: άλγος болка/тъга, Heimweh (болка по дома), el mal de corazón (сърдечна болка)..."

men
Мнения: 978
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от men » 30 мар 2009, 11:17

Сарадива каза:

"Но нали знаещ как е - като се навие едно кълбо
от премълчани изречения и при първия повод
се развива, развива - та няма спира..."

saradiva

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от saradiva » 31 мар 2009, 01:02

иво написа:

"Май диваците сме ние - хората на 20 век. :? "

Многолог, 30 март

ntsk

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от ntsk » 31 мар 2009, 09:19

Sum написа:
"... Едно време, когато прохождах - „аз бях”.., преди 10-на години реших да „бъда”.., а сега просто „съм”! ..."

28 март, "Траките! Тяхната азбука и писменост"

иво

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от иво » 02 апр 2009, 12:17

Ntsk - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА - "СЛАВЯНИ"

Колко му е да "измайсторим" един народ...
Както виждаме, измислим ли името, повечето работа е свършена вече... /остава да препишем няколко книги и да изгорим оригиналите после... /
Другото е надуване на тромби, нали трябва да се разгласи...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от time » 03 апр 2009, 13:11

sum : "Мадарският конник"


"Не знам дали сте се сетили, но понятия като Бог, Господ, Майка богиня, божества, духове и т.н. не са били употребявани през времето на Премъдрите /9-8000 г.пр.н.е./. Това са съвременни определения, които са наложени от хора, живеещи през периода 3000-2500 г.пр.н.е. От тогава масово се използва тази дума – Бог. Малко по-късно се „ражда” и другата дума – Господ.
Аз също използвам тези думи, за да мога да разгранича първо пластовете от Крешака и второ, за да разгранича Бог от Господ. Но по времето на Премъдрите е нямало никакви богове и т.н.. Те никога не са боравили с такива понятия!..
Така че това, което днес вие знаете за Господ.., Премъдрите са Го наричали с думата… Баал /по-точно е БЛаал/!!! А Неговата Сила /на Баал/ вече се сещате, че е носела името КиБаал /КиБЛаал или Кибела/!

Обърнато днес към нас и познанието, което съм споделил във втората си книга, Кибела всъщност е Великият Свидетел!!! Чрез нея Атманът може да постигне т.нар. от мен Господна Действителност!..
В книгите си наричам тази Сила Велик Свидетел, но по времето на Премъдрите тази Сила се я наричали Кибела!!!"

ntsk

Re: НЕЗАБРАВИМО ОТ ФОРУМА

Непрочетено мнение от ntsk » 12 апр 2009, 10:45

Sum - "Медитация и... опитности"

"...Но има друго много важно, и то е, че съзнанието на земята много е "замърсено" от тези.., от нашите умствени и емоционални програми... Ето ти го бълвоча.
Това е огромен проблем, защото, всъщност, за да се помогне на хората, първо трябва съзнанието на земята да се изчисти. Няма как хората да мислят добро, когато всичко около нас е натъпкано с информации за зло.
После се чудят, защо например еди кой си наръгал съседа си например?..
Освен самскара, съществуващ в сърцето на убиеца, същата програмата я има и в пространството около нас. Но Тя вече се контролира от Гадните съзнания!!! Това е власта им върху нас..."

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост