Разни мисли...

cvete
Мнения: 1
Регистриран: 09 май 2016, 15:58

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от cvete » 10 май 2016, 17:06

Глупавият повтаря грешките си,
умния се учи от грешките си,
а мъдрия се учи и от грешките на другите.

/неизвестен /за мен/ автор/

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 апр 2021, 14:00

Истината се разкрива на тези, които са способни да я разберат и приемат. Може да се каже, че истината е многолика: едните виждат едната страна, другите виждат другата, а някои виждат повече от другите.
Погледнете кристала: светлината се отразява различно от страните му, но е същата светлина. Пълнотата на възприемането на истината зависи от състоянието на съзнанието на човека, от зрелостта на неговата Душа. Затова се старайте да не съдите другите хора и делата им, но търсете Светлината и не се успокоявайте, докато не Я намерите. Има изход от тъмния лабиринт от погрешни схващания. Но той не е в това да вземете някоя страна за единствената възможна истина, а в откриването на всички страни. Това е като да изкачиш спирала, когато след пълен оборот трябва да направиш висококачествен скок, за да намериш нова, по-висока истина.
Така старото ни съзнание, което е използвано за разделяне, категоризиране и преценяване от собствения ни субективен опит, се разширява и обединява с цялото. Подобно на кристал с няколко страни, съзнанието е едно цяло, така че няма нужда да допускаме грешка и да се вкопчваме само в една истина.

https://www.facebook.com/Protect.bg/pos ... 0450261138
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 07 сеп 2021, 18:30

ОТКАЗВАМЕ ЯКО ДА МРЕМ

Коментар на Елена Гунчева

Не знам защо съм с усещането, че голяма част от политиците и определени лекари са дълбоко възмутени от обстоятелството, че ние - българите, отказваме яко да мрем от ковидясване, въпреки черните им прокоби в тази насока. Мъка, бе, казвам Ви, мъка голяма! Тъкмо бяха приготвили миналата година чували за трупове, хладилни камиони, готвеха се да разширяват гробищата и тоя недисциплиниран народ взе, че им прави напук. Възмутително и огорчително! А какви пари се раздаваха за ковидясването.....
Здравият разум на българина действа. Той, колкото и да го манипулират, в един моменнт вярва повече на очите и разума си. А, и винаги го има принципа: "Бе ти ли шА ми кажеш какво да правя!". По този начин, неспазвайки мерки, марки и ваксини, успяхме да не измрем яко, за голяма мъка на Мутафчийски например. И на много лекари, които забравиха Хипократовата клетва и вместо да се грижат за здравето на хората, допълнително ги паникьосваха и истерясваха по медии и социални мрежи. Зер, едни пари се раздаваха за тая работа!
Ковидясването почти всички го минахме. На протестите миналата година, десетки хиляди на един пръст разстояние не предизикаха и половин процент увеличение на заразяването. Мъка! Няма дисциплина и ред при българите. То им казваш яко да мрат, те ти показват среден пръст!
Тази година, понеже отново се задават едни пари за разпределяне, а световният план е всички овце да бъдат ваксинирани и маркирани /хубава е идеята всички ваксинирани да носят ушни марки, за да ги различаваме и да спазваме социална дистанция/, правителството с бодра стъпка продължи политиката на Онуй от зайчарника, което всеки ден ни плашеше от телевизора, че ей ся ще вземем да мрем, той вече бил приготвил чувалите за нас.
Министър Кацаров съвсем спокойно би се намърдал в правителството на Борисов и дори би заслужил неговата похвала за действията си. И интересно как самият Кацаров се извъртя като стара труженичка на магистралата за мерките. Явно министерското кресло прави чудеса с убежденията. Съвсем умишлено се налага "мека" принуда за ваксиниране. Уж няма такава заповед, но държавата широко си затваря очите за изнудването и рекета от страна на работодателите за ваксиниране на работниците им. Все едно това го няма, те не чули и не разбрали. За пореден път ни правят на пълни балъци.
Посегнаха и на децата ни. Невръстни деца ще ходят с маски като роби. Ще се задушават и давят под благите погледи на възрастните около тях. И ще ги убеждават, че това задушаване е за тяхно добро. Ще ги убеждават, че да ги е страх от другарчетата им и да стоят на дистанция, е за тяхно добро. Подобно престъпление срещу децата може да се сравни само с престъпленията на Менгеле. А тук дори насърчават подобно нещо. Малоумни родители пък искат да ваксинират децата си. С неизпитани ваксини, за които има вече много данни за странични ефекти.
И трябва веднъж завинаги това да спре. Виждам, че има изтрещели хипохондрици, които ходят и с по две маски и латексови ръкавици по улиците. Но огромната част от хората просто мислят и исскат да си живеят живота така, както им харесва. Без маски, без правото им на пътуване и труд да зависят от медицински експерименти с тях.
И е време да кажем: СТИГА! Махайте се с мерките и простотиите си, че ни писна! Поръчвате ваксини за милиони евро, а след това ги дарявате на други държави. Не казвате какви са страничните ефекти. Дори не знаете какво има в състава им! НЯМА ДА МРЕМ! ОТКАЗВАМЕ!
И ако продължавате така, ще има и мрене. Защото става дума за живота ни и за бъдещето на децата ни! И няма да Ви позволим да го унищожите!

Елена Гунчева


https://eurocom.bg/new/otkazvame-yako-da-mrem
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 04 сеп 2022, 08:24

90% от приетите за нормални Норми и Табута са фалшиви. НО МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ ПО СВОИ ПРАВИЛА, АКО ВЯРВАШ ДОСТАТЪЧНО В ТОВА. Не е задължително да работиш стандартна работа и да влизаш в конвенционалните рамки, за да си нормален човек. Можеш да имаш друг живот, ако вярваш достатъчно в този път... Народни Традиции на Деди и "всички така правят", Морални Обществени Норми и Правила под наслов "това е морално, а това неморално", Цар, Министър, Президент, Държавна заповед - ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ (всичко изброено) НЕ стоят първо над мен (и теб), и второ: 90% от приетите днес за нормални норми и традиции (включително "моралните") на Обществото са Ненормални и Противоестествени за ПЪРВООБРАЗА на съществото Човек. А новите норми които идват днес са още по-противоестествени от сегашните - да не си въобразява някой, че смяната на старите норми с нови днес е нещо различно! Не е - просто е пренареждане на Матрицата... Мнение и Заповеди на "Висшестоящи" или каквато и да е Норма, които са противоестествени за моя първообраз, НЕ СА ФАКТОР - не значат нищо повече от прашинка в очите ми. Паунското перчене и самовнушението на Управлявщите Патриций са толкова комични, колкото и отблъскващо е роболепието и сляпото подчинение на Плебса пред висшестоящи: ТОВА Е МАТРИЦАТА... Естественият Човек няма общо с Матрицата. Той не поробва никой, но той и не зачита авторитета на някой, само за това защото например този някой е "висшестоящ" на държавен пост. Уважението се печели и се доказва - и е доброволно... „Нормата” във вида в който е от векове (дори новото идващо) е реализация на човешкия мързел и робска душа: не мислиш, действаш като робот, постъпваш като всички...А Морала е от НАЙ-ФАЛШИВИТЕ норми и пародий на Обществото. СВЕТСКИЯ МОРАЛ е като блудница, страхува се само от едно: да не видят хората. Затова славата и чуждото одобрение са нищо - те са фалшиви в 99% от хората... Ще добавя към моите думи и думи на Мирзакарим Норбеков: "МАСАТА Е ТЪЛПА ОТ БЕЗЛИЧНИ СЪЩЕСТВА, която отхвърля всичко, което самата тя не знае и не умее. Кой ги помни тези "нормални" хора, кой ги помни тези парчета месо с паспорти? Скъпи мои, светът е болница!"... Да, и аз като него ще кажа - паметта на тълпата е краткотрайна, а 90% от приетите за нормални Норми и Табута са приумици на някой, чиито приумици за няколко века са "морал" - после са аморални. После идва друг морал и тн.... Но роденият извън Матрицата МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ЖИВОТА СИ ПО СВОИ ПРАВИЛА, АКО ВЯРВА ДОСТАТЪЧНО В ТОВА.

Любомир Димитров

https://www.facebook.com/photo?fbid=148 ... 4993515628
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 08 сеп 2022, 16:30

Помолих Бог...

Помолих за сила и Бог ми даде трудности, за да ме направи силен.
Помолих за мъдрост и Бог ми даде проблеми за решаване.
Помолих за благоденствие и Бог ми даде мускули и ум, за да работя.
Помолих за смелост и Бог ми даде опасности за преодоляване.
Помолих за търпение и Бог ме постави в ситуации, в които бях принуден да чакам.
Помолих за любов и Бог ми даде хора в беда, на които да помогна.
Помолих за благосклонност и Бог ми даде възможности.
Не получих нищо, което исках – получих всичко, от което се нуждаех.
На молбата ми беше отговорено.

https://poemsonly.com/poem/1591
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 19 сеп 2022, 08:17

"...нашите умове по този начин са настроени или могат да се настройват към множество измерения, множество реалности. Свободно асоцииращият ум е в състояние да премине през времевите бариери, усещайки бъдещето и преоценявайки миналото. Нашите умове са машини на времето, способни да усещат вълновия поток на възможности както от миналото, така и от бъдещето. Според мен не може да има нищо подобно на съществуване без тази по-висша форма на квантова реалност."

Fred Alan Wolf от книгата му Parallel Universes - The Search for Other Worlds
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 06 окт 2022, 09:21

Истинските безнадеждни жертви на психични заболявания се намират сред онези, които изглеждат най-нормални. Много от тях са нормални, защото са толкова добре приспособени към нашия начин на съществуване, тъй като човешкият им глас е бил заглушен в толкова ранен етап от живота им, че дори не се борят, не страдат и не развиват симптоми като невротиците. Те са нормални не в това, което може да се нарече абсолютен смисъл на думата; те са нормални само по отношение на едно дълбоко ненормално общество. Перфектното им приспособяване към това ненормално общество е мярка за тяхното психическо заболяване. Тези милиони ненормално нормални хора, живеещи без суетене в общество, към което, ако бяха напълно човешки същества, не би трябвало да се нагаждат.

Aldous Huxley, Brave New World Revisited

https://www.goodreads.com/quotes/94257- ... -are-to-be
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Разни мисли...

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 11 окт 2022, 09:54

Декларация за свобода

https://www.bitchute.com/video/RgUbW8OT1Rsv/

Декларация за свобода.mp4
(9.89 MиБ) Свален 133 пъти
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост