Из Пураните, Ману Смрити и Гита за космическите епохи

Тук може да предложите ваши или чужди книги за четене и обсъждане. Можете да прикачвате текстови документи.

tribalizm
Мнения: 7
Регистриран: 31 авг 2013, 08:56

Re: Из Пураните, Ману Смрити и Гита за космическите епохи

Непрочетено мнение от tribalizm » 12 сеп 2013, 17:23

http://kosmicheskovreme.com/?p=1657 - това е увода на книгата "Святата наука" от Шри Юктешвар, в който се обяснява голямата звездна година на слънцето и малките космически епохи. Тогава Шри Юктешвар си е мислел, че това знание е в противоречие с големите епохи, но всъщност противоречие няма. Има епохи в епохите - малки в големи. Големите се случват заради ексцентричната спираловидна орбита на слънцето заедно с бинарния си компаньон около черната дупка на Млечния път, която ексцентричност е предизвикана от магнитното въздействие на бинарната галактика на Млечния път - Андромеда. Когато сме близо до черната дупка, която излъчва фини божествени вибрации, понеже е проход между измеренията точно както душата на човек, тогава земята с жителите й е в Златната епоха или Крита юга. Малките епохи се случват заради спираловидната орбита на слънцето, което е в бинарна двойка, както споменава Шри Юктешвар в текста, с друга звезда. Една извивка на спиралата е една звездна година на слънцето, в която отново се приближаваме и отдалечаваме към центъра на Млечния път, а зависимостта е същата - когато се приближаваме сме във възходящите епохи, както сега сме във възходяща Двапара юга или в Бронзовата епоха, а когато се отдалечаваме сме в низходящите епохи. Според големите епохи, обаче, сме в низходящата Кали юга или Желязна епоха. Но тъй като душата на човек, също е като проход между измеренията, който прониква до най-финия план на Бог в Сърцето, въпреки че не сме в най-добрата възможна космическа епоха, когато вниманието е установено в Сърцето в тишина, което съответства на близостта на земята до черната дупка на Млечния път, влиянието на настоящата епоха може да се неутрализира човек може да познае Себе си. Има връзка към български превод на "Святата наука" в края на текста. Много хубава малка книжка - кратък синтез на учението за Аза.

Ом, покой, покой, покой

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Из Пураните, Ману Смрити и Гита за космическите епохи

Непрочетено мнение от alex » 13 сеп 2013, 15:46

Знае ли се коя е тази звезда ?

Аз си мислех че спираловидното движение е породено от материалния характер на ръкавите на млечния път.

Тоест понеже не сме точно в центъра на сумата от масите - масовия център на ръкава, обикаляме около този център като точка на привличане. Тоест не е нужен бинарен компаньон за да има подобно движение.

tribalizm
Мнения: 7
Регистриран: 31 авг 2013, 08:56

Re: Из Пураните, Ману Смрити и Гита за космическите епохи

Непрочетено мнение от tribalizm » 14 сеп 2013, 15:06

Това което казваш, е възможно като вариант. При всички положения, това което е бинарен компаньон на слънцето не се вижда с уреди или техника, иначе досега да е открит. Не знам какво може да е това. Има вероятност дори да е малка черна дупка с маса приблизителна на тази на слънцето. В този сайт темата е обсъдена надълго и нашироко: http://www.binaryresearchinstitute.org/. Ето още една статия от български изследователи по темата. Ще внесе известна яснота за това, което споменах - епохи в епохите. Живот и здраве, скоро ще публикувам още статии от същите автори.

Вселенското генезисно свръхвреме:
http://kosmicheskovreme.com/?p=2085

tribalizm
Мнения: 7
Регистриран: 31 авг 2013, 08:56

Re: Из Пураните, Ману Смрити и Гита за космическите епохи

Непрочетено мнение от tribalizm » 18 сеп 2013, 15:02

Статиите написани от Таньо Танев, Ангел Манев, както обещах, публикувани в сайта с тяхно разрешение.

Битката на Титаните за Времето:
http://kosmicheskovreme.com/?p=2584

Точно определяне на началото на календарната система:
http://kosmicheskovreme.com/?p=2595

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост