ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Чет Окт 19, 2017 9:15 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Пет Юли 27, 2012 9:55 pm 
http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=1236635

"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.

Думите на българската пророчица Ванга (виж горе - б.р.)за Сирия, цитирани в поне две книги за нея - “Пророчествата на Ванга” от Жени Костадинова и “Истината за Ванга” от Красимира Стоянова, звучат злокобно, но и обнадеждаващо.

Напоследък това пророчество изглежда доста актуално заради ескалацията на напрежението не само в Сирия, но и в Близкия изток въобще. И съживяването на позабравеното противопоставяне между Русия и Запада от времето на студената война.

Тук, разбира се, не става въпрос за край на света на определена дата, както уж предричали маите. Нито дори, че Сирия ще падне утре или след месец. Дори не е сигурно, че пророчицата има предвид съвременната държава Сирия или някогашната Велика Сирия. Според едни историци тя съвпада с географската област Левант (Източно Средиземноморие - б.р.), а според други обхваща всички арабски земи между Анадола и Египет, включително част от Месопотамия.

Най-старото учение


Ванга говори за “най-старото учение”, което, както пише Костадинова в книгата си, издадена от КК “Труд”, за нея означава “религията на разума”. И сочи, че за да възтържествува разумът, ще трябва да се случи голям катаклизъм. Вероятно по-голям от всички, които тресат човечеството напоследък: глобално затопляне, масов глад, недостиг на енергийни източници, глобална финансова криза и т.н.

Може ли евентуално падане на Сирия да стане катализатор за такъв катаклизъм? Какво значи Сирия да падне?

Ситуацията на пръв поглед е напълно идентична с положението в десетината арабски страни, които се тресат от социално недоволство вече повече от година. В някои от тях диктатурите паднаха след няколкоседмични протести (Тунис и Египет), в други се стигна до протяжна гражданска война с намесата на Запада (Либия), а в трети - монархиите, режимите оцеляха (Саудитска Арабия, Бахрейн, Йордания, Мароко).................."


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Съб Юли 28, 2012 5:53 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 1:59 am
Мнения: 369
Съпоставяйки по-древни и по-нови предсказания със съвременни събития и знаци, установявам забележителен синхронизъм. Ще стане изключително интересно, ако информацията на баба Ванга се окаже правилна! :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Нед Юли 29, 2012 9:02 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Май 02, 2011 10:02 pm
Мнения: 684
Падането на Сирия е отправна точка, това предсказание усещах че ще се сбъдне още с назряването на арабската пролет. Но
Цитат:
Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.
ни казва само че за да стане останалото първо се случват нещата в Сирия. Дали 1 или 2000 години след това не е уточнено.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2015 6:00 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Дек 15, 2012 2:10 pm
Мнения: 1021
Предлагам да помислим върху този откъс от книгата на Петър Баков.


"Слушай сега, кера Вангелио. Искам да Те питам нещо, ама недей да ме стряскаш, нали. Да не земеш да се хакнеш, некъде си, кой знай в кой свет, че си умирам от страх, да знаеш. Чу. Ке Те питам за Исус Христос.
- Пешее, ние сме си християни, преди всички, след Витлеем, бре. Какво страшно има в това, леля. Ной при арменците, а след Ерусалим, Христос - тук. Тук, в Македония идва първо християнството. Но Исус изобщо не е това, дето го рисуват по зографии и икони, да знаеш. Той е бил съвсем различен от това, чу.
Бил е много къдрав, къдрав, чак на ситни, ситни къдрички, така. Къдрак. Църнокож-негрит. С къса, ама много къса коса, до сами челото му, така. Имал е огромни, тъмнокафяви очи, клонящи повече към църните очи. Вакли очи, Пеше. Имал е голем, месест нос, над бърнести устни, така. А, ве, праевреин, нема какво. Ама, най-най-чистокръвен праевреин, нали. Моисеево копие. Прероден Мойсей е той, чу.
Е, нали знаеш, външното, Пеше, нема нищо общо с духовното, което е дълбооко вътре в него, във вътрешното огнено тяло, нали. Той си е царски син, Пеше. Другото, тинтири-минтири. Ама си е и син на Плеядите, нали ги знаеш. Извънземните, от сините звезди-сестри, Плеядите. Мелез е. Майка Му Мария и Бог-Плеяд. Техен си е. На Плеядите. Мелез-плеяд. Тва е. Плеядите, Пеше, могат да заемат всекаква форма, леля. Чу.
Като става Исус на двайсе и три-четири години, ТЕ го взимат при ТЕХ и после Го остават, за известно време, в Долината на мъртвите, некъде в Хималаите. Там, където са били, и Буда, и по-късно Мохамед, и всичките тези мелези на извънземните. С една дума, майка-землянка и баща-извънземен, нали. Защото ТЕ си се чифтосват тука, с най-избрани наши моми, отвреме навреме, през некое и друго хилядолетие, чу. За предсеме на фалоса, Пеше. Всичко е семето, семето, да знаеш. Чистият дамъзлък е генът ни. Породата, Пеше.
В Долината на мъртвите, Исус е обучаван от матакмите. Матакмите, Пеше, са извънземните ни учители, тук, на Земята. Обучаван е почти осем години, до пълното Му осенение, Негово Богово докъм трийсет и първата-втората Му годинка.
Усвоява всичко: да левитира, да лекува всичко, защото извънземните, независимо, че не боледуват, лекуват всичко. Знаят. Та, кажи-речи, Исус става почти като ТЕХ. С една дума - плеяд, от галактиката Телец. Можел е да медитира, колкото и когато си иска. Изпадал е в нирвана, защото душата Му е напускала тялото, по негово желание, за колкото си иска време. Тялото тук - душата там.
Да знаеш, като Го разпъват, е бил в нирвана. Не е усетил ни кръв, ни болка. Нищо. Тялото Му не е усещало нищо, защото Живеца е бил извън него. Римляните Му коват пироните и си мислят, че е умрел, ама неее. Бил е в нирвана, през всичкото това време, а нирваната Пеше, си пази нейното тяло, колкото и както си иска. Само тя знае защо, да знаеш, чу.
Верно е, че римският офицер е мазал устата и тялото Му с оцет и противоотрова. Човекът наистна е бил благодарен, че Христос е излекувал жена му и много други. Най-вече е знаел и той, като Пилат, че Исус е невинен. Принесен е курбан от Плеядите. Жертвен курбан, на това, което е Светостта. Затова са подготвили и тялото Му, защото всичко е планирано предварително. Знаят бъдещето, Пеше. Защото душата си е съвсем друго нещо. Много лично, Негово. И да знаеш, Душата се намира ето тук така, в ниското на гръкляна, в сами вдлъбнатината на глътката точно. Чу. А това, дето изтръпва под лъжичката, на сплита на корема, е Паметта. Чашата на Паметта. На всичката ни памет, от преражданията ни, нали. На Съдбата, която е Закона на Привличането на вселените.
Та, разпятието е връз една прастара, могъща, хилядолетна маслина-коренище, която е имала голяма бабуна на стъблото, и напреко на него, закована на кръст греда, за приковаване ръцете на Христос. Така че разпнатият е можел да посяда връз бабуната на дънера на маслината, за да не му се изскубне тялото от пироните, нали. Та, да знаеш, Пеше, болката е предизвиквала смъртта. Умирали са от жестока болка, Пеше, тва е. Умъртвяване на тялото в пълен ужас. Другото излита на мига при звездите. Чу. На, така наречения кръст, остава само обвивката, пашкула на тялото на душата.
Кръста, Пеше, е най-малко на над сто милиона години, ве, леля. Не е само християнски. Чу. Ехее, колко други са минали през него, представа си немаш... Никой земен не е измислил кръста. Никой. Той си е даден свиеше, от Камините. От Хармонията.
Та, свалят Исус от кръста и чак тогава душата Му се връща в Него. Оживява си на мига. Душата излиза и влиза в тялото, при нирваната, ето оттук така. Откъм връгата, отзад на главата, на темето баш. Там, където косата прави въртоп, Пеше. От столистника, както му викат още, чу. Ето, виж как, леля. Ето от тук, от серпентината на душата.
- Кера, недей кераа. Да не вземеш да се хакнеш в некой хендек на хаосите, ке си умрам, да знаеш. Много ме е страх, като забуботиш така, ве, кера Вангелио. Моля Те, страх ме е.
- Нема, бре. Нема, ааа... Слушай сега, какво става: Той като идва на себе си, прошепва на майка си Мария, Богоройца де, какви билета и как да ги приготви, та да си излекува болките и раните от пироните и съсираците на кръвта. Защото започва да си усеща тялото, с всичките му там ужасии, нали. Чак тогава Го внасят в гробницата с каменното легло. Ето, виждам Го, такова е било. Послее Го затварят с огромния камък-врата и поставят римската стража.
Но, отдолу, под самото легло, е бил тайният вход, към семейната гробница на Никодим, където Го чака Варлаам. Варлаам, Пеше, за времето си, бил най-големия знахар, билкар-лечител. При него внасят тайно Христос и Варлаам Му прави пълни промивки на стомаха и въобще. Дава Му противоотрова, защото преди това Му е дал лека отрова, за да изглежда като умрел и Го спасява. Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.
Иначе, Пеше, и Богородица е царска дъщеря. Дъщеря е на цар Йоаким и царица Ана. Богородица също е тъмнокожа. Исус си прилича и на нея, даа...
Та, майка Му Мария, Му приготвя от отварите, които й заръчва Исус и ги внася в гробницата между плодовете и раздавината за мъртвите. Никой не я е и погледнал да проверява. Тя Му дава избавлението. Исус през тайния изход, с помощта на Плеядите изчезва. Скрива се в градината на Никодим, завит в плащеницата, платното, с което е пренесен от маслината-кръст до гробницата. Изобщо не е умирал и не е бил между мъртвите. Ето на, мъртвите ми го казват.
С една дума, това е Възкресението Христово, а после и Възнесението Му при Плеядите. Какво друго. Друго нема. Другото го изопачава зет Му, св. Павел, който казва: Богу, Боговото - кесарю, кесаровото. Големото оправдание за злоупотребите им, за да богатеят. Измислените светии, не са нищо друго, освен натамъняване на разните измислици. И да знаеш, Пеше, Христос умира над осемдесе и шест години. Казала съм ти го, ама пак да ти го кажа. Погребва майка си Мария в Индокитай. Даа, тя през всичкото време е била с Него, до самата й кончина. Той никога не се е отделял от нея, ако е Плеяд. Тва е истината, друго нема.
Ти па ти, Йосиф. Йосиф си е Йосиф, бре, леля. Исус не е негов. Исус е на Плеядите. Син е на Бога-Плеяд, да знаеш, чу. Чу.
И днес, в Долината на мъртвите, матакмите обучават новия Месия, леля. Още от бебе, ама ке го учат много повече, та да си е наистина Месия, без примеси. Чу. Ке се яви след двайстата година на следващия век, в новото хилядолетие. В новия милениум, Пеше.
Настъпва ново подреждане на измеренията и всичките тези религии, които са десетки, десетки хиляди, ке изчезнат. Изпаряват се в небитието, ненужни никому. Започват да пречат на извънземните. На Плеядите и на другите, знаеш го, нали, синче. Те са си тука и са между нас, Пеше. Един ден ке ги видиш. Започваш да ги виждаш и това те прави щастлив. С разместването на измеренията всичко се променя. Измеренията са йерархирането на йерархията, да знаеш. Чу. Ай, друго имаш ли да ме питаш сега или ке пееш. Ке пееш ли бре?"


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2015 7:13 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 1:59 am
Мнения: 369
sum написа:
Но Исус изобщо не е това, дето го рисуват по зографии и икони, да знаеш. Той е бил съвсем различен от това, чу.
Бил е много къдрав, къдрав, чак на ситни, ситни къдрички, така. Къдрак. Църнокож-негрит. С къса, ама много къса коса, до сами челото му, така. Имал е огромни, тъмнокафяви очи, клонящи повече към църните очи. Вакли очи, Пеше. Имал е голем, месест нос, над бърнести устни, така.

http://news.bnt.bg/bg/a/kak-e-izglezhdal-khristos ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Сря Дек 16, 2015 10:15 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 1:59 am
Мнения: 369
sum написа:
Най-веселото при Исус е, че образът, който сме свикнали да гледаме по всякакви надиплени църковни икони няма нищо общо с неговото реално физическо лице. Ако в медитация се върнете назад във времето и го видите сигурен съм, че ще се спукате от смях.., защото Исус е бил доста мургавичък и е имал топчесто лице с дебели бузи с много ситна къдрава коса. Образът му повече прилича на човек, който е някакъв далечен потомък на стар африкански род, отколкото на евреин… Живял е до дълбока старост - близо 90 години. А този образ /от иконите/ откъде е дошъл и кой го е стъкмил за Исусов… не знам.

Публикувано на: Съб Яну 10, 2009 2:20 pm

https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=34&start=20


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2015 3:44 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Юни 21, 2013 12:08 am
Мнения: 78
Бих искала да ви припомня един текст за Исус, който Румен е публикувал през 2009 година.

"Ето накратко Исусовата история:
Вече писах, че при раждането на Исус неговата майка умряла и след смъртта й бащата дал детето на едно семейство /Йосиф и Мария/, за да го гледа. Освен Исус това семейство приело при себе си още четири осиротели деца. Мария родила от Йосиф две деца. Така че, децата в семейството на Йосиф и Мария са били общо седем.

Детството на Исус не било по-различно от това на другите деца… Бил е слабо и чувствително дете, което плачело за щяло и нещяло… Общо взето животът тогава бил много тежък за всички хора. Мизерията, прахоляците и недоимъкът били спътници в ежедневието както на босия, така и на обутия.
До 11-та си година Исус не се отличавал от хората с нищо запомнящо се и живеел като всяко дете… След 11-та му година обаче съдбата го сблъскала със смъртта на близък до семейството човек. Момчето станало свидетел на огромната мъка, облечена в неистови вопли, които излизали от устите на хората около него… Плачът сякаш нямал край… Тази болка и всичко, свързано с това събитие, толкова се запечатили в ума на Исус, че дни наред той задавал един и същ въпрос на своите родители:
- За това ли живее човек.., за да умре?!
С течение на времето болката утихнала и животът си тръгнал по стария начин. Но големият въпрос в Исус вече бил зададен и точно той до голяма степен предопределил неговото бъдеще.
Година по-късно Исус присъствал на събор, където духовни водачи разисквали и тълкували свещени текстове. Седнал помежду им и не след дълго започнал да дискутира с тях големите въпроси за живота. Почти целият ден за юношата преминал в дебати с тези непознати хора… Един от тях, доста различен от другите човек, забелязал изключителната прозорливост на детето при тълкуването на свещените текстове. Именно той след няколко дни предложил на Йосиф и Мария да отведе със себе си Исус при велики учители, за да го обучат и за да му дадат знанието за Бог. Разбира се, родителите първоначално отказали предложението… Но след няколкомесечно настояване от страна на странника, те склонили. Исус с радост приел новината - дванадесетгодишното момче вече знаело и разбирало какво търси в живота си…
И тръгнали чужденецът и Исус – посоката им била една - към… Индия!..
Вървели сами или прикрепени към някой керван. Странникът не губел и минута - подготвял почвата в Исус и постепенно го въвеждал в йогийските дисциплини. Обучавал го и на езика на индийските йогини. Така чужденецът станал първият учител на Исус.
След две години двамата спътници достигнали източната страна…
Исус вече бил на 14 години.
Първите хора, с които неговият учител го запознал, били няколко йогини от Индия.
После добрият странник оставил вече порасналото момче в един от манастирите там. Неговата мисия била изпълнена – той открил, когото трябва и го завел, където трябва…

Близо 7 години Исус живял сред монасите, изучавайки различни дисциплини, свързани с контрола върху тялото, дъха и медитацията. След 21-та си година напуснал манастира и поел към пещерите в Хималаите, където живеели мъдреците.
В много пещери бил.., при много велики мъдреци учил.., и много знания и умения усвоил от тях…
Всъщност именно през този период Исус постигнал всичко, което можело да се постигне чрез висшите учения на йога…
Но към 28-мата си година проумял Голямата истина – за абсолютната действителност на Непроявения Бог… И всъщност разбрал, че в сърцето му има скрито знание, което противоречало на общоприетото тогава…
…И започнал да го представя пред другите и, разбира се, да задава въпроси. Но вместо с отговори, йогите му отговаряли с раздразнение. Започнали конфликти между младия мъж и монасите - знанието, което той споделял, било неразбираемо за тях…

В продължение на повече от две години Исус обиколил много и различни школи – говорел и питал. И конфликтът между него и източните учители се задълбочавал…
На места го гонили от храмовете, дори на няколко пъти го пребивали от бой…

Изпълненият с ново познание и нов мироглед Исус решил да се оттегли от манастирите и се завърнал в пещерите.
Пред него вече стояли огромни въпросителни: Не знаел какво да прави и как да живее. От една страна било придобитото от йогите знание, а от друга, новото му разбиране за действителността на Непроявения Бог. Исус се потопил в дълбока медитация и съзерцание, но отговорите не идвали… След няколко месеца в него се родила велика мисъл, че всички висши светове в небесата заедно с трите основни Бога и целият този блажен и неограничаван от нищо океан на Съзнанието трябва да имат някакъв Управител или Създател. Тази мисъл го отвела извън океана на Съзнанието и така се изправил срещу… Отеца!
Радостта му от тази среща била неописуема, защото на практика Исус опознал действителност, която дотогава никой мъдрец или простосмъртен не бил преживял.
След като постигнал реалността на Отеца, един мъдрец от пещерите дошъл при Исус и го посъветвал да се завърне в родната земя. Казал му, че няма какво повече да научи от аскетския живот и съзерцанието.

…Исус бил преполовил 32-та си година, когато стъпил отново в земите на дедите си…

Срещнал се със семейството си, поживял малко в различни домове, сприятелил се с други хора… И точно на тези свои приятели Исус започнал малко по малко да обяснява знанието за Бога /Атман/, криещ се в сърцето на всеки човек.
Тези хора всъщност били описаните в не една християнска книга последователи и ученици на Исус...
Въпреки че го следвали неотлъчно и слушали внимателно всичко, казано от него, учителят усещал, че те не разбират неговото знание. Някои наизустявали притчите, разказвали ги на други хора и така след Исус тръгвали нови и нови последователи… Но знанието му оставало неразбрано! Единственото, което впечатлявало следващите го били високоразвитите му умения да лекува хора и да „прави чудеса”. Всъщност обученият в Индия Исус просто демонстрирал способностите, придобити в манастирите и пещерите, за да илюстрира една или друга истина за живота, за материята, за силата на Съзнанието и пр. Но околните възприемали всичко това като тайнства, мистерии и чудеса, а Учителя си като човек със свръхчовешки способности, т.е. като Бог…
А целта на Исус всъщност била една единствена - да остави на хората знанието за Бога, който живее в сърцето на всеки човек!.. Хубава цел!.. Но…

Така Исус живял до 39-та си година.
На тази възраст се разиграла и историята с неговото разпване от римляните …
Нея вече я познаваме почти в детайли – реални или митологизирани, все тая …
Това е…

По-важна е истината за „Възкръсването”!
Какво се случва:
На третия ден след разпването, тялото на Исус вече изглеждало безжизнено. Римските пазачи решили, че той е мъртъв. Но всъщност, животът все още не бил напуснал изнемощяло тяло на учителя. Т.е., когато го свалили от кръста, той е бил жив, но в безсъзнание…
Неговите близки го положили в изсечения каменен гроб. След като си тръгнали, там пристигнали хора - близките на заможен човек – последовател и приятел на Исус. Пратениците извадили Исус полужив от гроба и го отнесли в дома на Исусовия приятел…

Лечението на разпнатия учител продължило повече от 3 месеца … След като оздравял, Исус потеглил отново към… Индия.

Живял до дълбока старост. Напуснал света около 90-тата си година!

Това е накратко животът на Исус.

Ето нещо интересно и за неговия ученик Юда.
Всеизвестен е библейският факт, че когато свалили Исус от кръста и го положили в каменния гроб, тогава Юда решил да се самоубие… Това наистина е било така, но какво всъщност се случило в нощта на неговото „самоубийство”?
Било непрогледен мрак, когато Юда отишъл до едно дърво, преметнал през един от клоните му въже с примка, след което седнал и зачакал. Зачакал да изгрее Слънцето, за да може чрез лъча му да напусне този свят…
Част от ученици на Исус успели да видят само подготовката на Юда за самоубийството – премятането на въжето през клона и седящия под примката „разкайващ се” изменник. Това им било достатъчно, за да разберат какво ще се случи…
Когато на сутринта отишли отново на същото място, открили обесен на дървото човек с обезобразено лице…

Но всъщност какво се случило през остатъка на нощта?
Вече подчертах, че през нощта, приятелите на измъчения, но жив Исус го извадили от гроба и го откарали в къщата, за да го лекуват. Веднага, след като Исус се освестил, му разказали всичко, което се случило след като той припаднал на кръста - как са го свалили от разпятието, как близките му го положили в гроба… Споменали и онова, което научили по-рано от Учениците, проследили Юда до дървото. Исус помолил приятелите му да отидат при Юда и да му кажат, че е жив и че го моли да не напуска още този свят, защото имат още работа на земята; трябвало бързо да напусне града и да замине за Индия, където им предстояло отново да се срещнат…
Хората, спасили Исус, изпълнили молбата му. Отишли при Юда, съобщили му голямата новина, дали му нови дрехи и храна, и Юда последвал заръките на своя учител…
Приятелите на Исус обаче знаели, че след бягащия мъж ще тръгне потеря от разгневени последователи на Учителя. Вече се развиделявало, когато намерили друг човешки труп, облекли го в парцаливите дрехи на Юда, обезобразили лицето му и го сложили в примката, окачена на дървото.

Това именно видели и Учениците в онази паметна сутрин...

А Юда… Юда, вече знаете, поел към Индия… След няколко месеца Исус изпълнил обещанието си. Пристигнал в далечната страна и се срещнал с най-добрия си и най-доверен ученик… На Исус му предстояло да намери още отговори на важни въпроси, а на Юда - да бъде близо до своя учител – да се учи и да му помага в трудната мисия…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Защо Исус избрал да живее отново в Индия?
Той търсел отговор на един важен и отдавна поставен пред него въпрос за Царството Небесно…
Преди да го подчертая, нека припомня какво е било разбирането на мъдрия човек допреди второто му идване в източната страна:
Дотогава Исус знаел: Царството Небесно се намира в човешкото сърце /Атман/. В Космически аспект същото това Небесно Царството е така нареченото… СЕДМО небе! – това е определението за Рая, за който говорел на хората! И над Седмото небе бил Отецът…
Голямата загадка обаче била: какво има Отвъд, т.е. има ли нещо, което да съществува извън Отеца? Ако има каква е формата му. Съзнание ли е или не?

Тези важни въпроси, както и великата мисъл за Отеца били поставени в неговия ум от един… Премъдър Човек още по време на първото му пребиваване в Индия, докато Исус бил сред мъдреците в пещерите.

Затова, веднага след повторното си пристигане в Индия, Исус се заел с постигането на Отговорите. И посветил на това няколко години от живота си…
По време на последователните си медитации той получил отговори на своите търсения. Те му били предадени от същия Премъдър Човек, който му поставил преди години въпросите. От него именно Исус научил за царството на Великия Невидим Дух, за Самогенерирания и за всичко, което е извън океана на Съзнание! Исус получил и знанието за другото поколение от хора, „което не е сега в земното царство” /поколението на Премъдрите/, както и за Саклас с неговите Адам и Ева и прочее неща, описани в… „Евангелие от Юда”.
Да, Исус записал всичко, получено от Премъдрия Човек по време на своите търсения. Дълго преработвал текстовете, за да остави в разбираемо, писано слово нечуваното знание…
Когато текстът бил готов, Исус изпратил верния си ученик да занесе писанието на приятелите си в Йерусалим, които го спасили след разпването.
Юда предал безценния текст – като благодарност за стореното и най-вече, за да научат истината и да я предават на други хора, готови да приемат истинското знание. Знание, което никой друг дотогава не бил чел, виждал или чувал…"


Последна промяна tonidi_69 на Чет Дек 17, 2015 3:52 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2015 3:52 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Юни 21, 2013 12:08 am
Мнения: 78
А ето и линк към предаване по същата тема- за Исус, излъчено от Би Ти Ви: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obe ... -isus.html


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2015 5:44 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 1:59 am
Мнения: 369
tonidi_69 написа:
А ето и линк към предаване по същата тема- за Исус, излъчено от Би Ти Ви: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obe ... -isus.html

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/naistina-li-isus-e-zhivyal-v-indiya.html - втората част на предаването


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Ванга: Сирия ке падне
Ново мнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2015 11:22 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Дек 15, 2012 2:10 pm
Мнения: 1021
Много интересни предавания. Не бях ги гледал…
Всъщност провокацията да подновя отново темата бе казаното от Ванга. Доста се изненадах от описанието й на образа на Исус, защото и аз бях описвал нещо подобно преди години. Благодаря ви, че намерихте къде какво съм писал за Исус, защото много време ми спестихте да търся.
В записките на Ванга четем, че майката на Исус е била погребана някъде в Индокитай. Във втория филм намерихме потвърждение на това… дори се казва, че учените взели ДНК проби от двата скелета и резултатът бил положителен. Аз пък от друга съм писал, че при раждането на Исус майка му починала след което дали детето на Мария и Йосиф. Но новите родители едва ли били случайни хора, защото нормално е Исус да са го оставили на някой свой роднина, нали? Ако сестра ви умре вие няма ли да се грижите за детето й?
…Не съм го проверявал, но щом ДНК-то им съвпада това означава, че с Мария имат кръвна връзка. Сега леля ли е била на Исус или чинка в случая не е толкова важно. :D
По-важното е какво пише Ванга, че когато бил на 23-24 години махатмите (според нея това са извънземни учители, живеещи тук на Земята) започват да го обучават близо 8 години. Аз пък съм писал, че „след 21-та си година напуснал манастира и поел към пещерите в Хималаите, където живеели мъдреците.” Обучението му при тях било 7 години и т.н. Както виждате тук нямаме кой знае какво разминаване с пророчицата… Но на друго искам да ви обърна внимание. Нека обърнем поглед отново към записките на Ванга:
„Но, отдолу, под самото легло, е бил тайният вход, към семейната гробница на Никодим, където Го чака Варлаам. Варлаам, Пеше, за времето си, бил най-големия знахар, билкар-лечител. При него внасят тайно Христос и Варлаам Му прави пълни промивки на стомаха и въобще. Дава Му противоотрова, защото преди това Му е дал лека отрова, за да изглежда като умрел и Го спасява. Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.”

Когато прочетох името Варлаам, се сетих за оня епизод от историята му, когато по времето на пасха управляващите изпълняват желанието на народа и свалят престъпника Варава от кръста, като на негово място качват Исус. Сещате се, нали?
Та си мисля, че този Варлаам, който лекувал Исус след жестокия побой може би е същият този Варава, свален от кръста. Вие как мислете – възможно ли е това?
Само като се замисля откъде пък накъде народа ще спасява един престъпник от кръста!? Ако обаче е бил най-известният лечител за времето си тогава нещата стават логични, нали? А и тези думи на Ванга направо парят „Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.”
Май пророчицатата говори за това, че Исус го е сменил на кръста и така поел „всичко върху себе си”.
Интересно… мноого интересно. :P


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"