ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That • Виж темата - Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Пон Сеп 06, 2010 3:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 3 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 360 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 9:34 pm 

Здравейте! За пръв път се включвам в многолога с мнение. Досега малко се притеснявах и само четях написаното от вас. Благодаря, че ви има! Преди няколко дни успях да се отърва от първия пласт и искам да ви кажа с няколко думи как се получи при мен. В началото по време на медитация (само веднъж) видях един човек, който беше целият все едно от разтопен живак (един такъв метален и огледален). Той ме въведе в една стая, която беше сферична и цялата беше покрита с мозайка (на места - бели, на места - черни камъчета, образуващи петна с неправилна форма). Показа ми един екран и изчезна. На екрана си помислих, че върви някакъв филм. Загледах се и в един момент осъзнах, че единият от мъжете съм аз. После познах и останалите. Сетих се, че това е нещо, което се е случвало с мен. Беше гадно. Представих си (след като клипът свърши), че събитията сават различни от един момент нататък и краят на случката вече беше хубав. Стана ми много приятно. Започна нов филм и пак направих същото. И пак, и пак... В един момент забелязах, че някои от черните камъчета след всяка случка стават бели и заблестяват. Продължих да правя това, докато всички черни камъчета от мозайката блеснаха като кристали. След тази медитация реших, че чистенето на самскарите ще бъде много лесно и бързо. Оказа се, разбира се, че това изобщо не е така. Последва един много дъдъг период от време, в който нищо не се случваше. И ако не бяха силните бодежи, подобни на пронизване с копие(в гърба - в областта на сърцето), щях да си помисля, че нищо не правя. Тук искам да кажа на всички, които много се стараят и полагат много усилия, а все нищо не им се случва: Не се отазвайте в никакъв случай! Само бъдете упорити! Та след доста време в медитация пак се срещнах с металния човек. Влязохме в кристалната сфера и той ми подаде един Т-образен гумен чук. Взех го и започнах да удрям кристалите. Те се разбиваха на стотици парченца и изчезваха в пространството. Разбих всичко и стана тъмно. Аз се подхлъзнах и паднах. Нищо не виждах, а около мен всичко беше хлъзгаво и се клатеше. След известно време започнах да виждам. Намирах се в сфера от мрежа, изплетена от дебело въже с огромни възли, по която имаше полепнала плака, подобна на тази по стените на каналите. След това, въпреки моите очаквания, пак нищо не ми се случи. Доста се обезкуражих. Вече не ми се вярваше, че мога да го разградя този първи пласт. Но само след няколко дни по време на медитация видях една сива топка от мека гума, която ми се стори, че е пълна с вода. Усетих, че в ръката си държа пинсета. Щипнах лекичко топката и от нея се отдели тънък слой, подобен на найлон. После я защипах по-здраво и я разкъсах. Видях вътре нещо, подобно на жълтък на рохко яйце. Дръпнах по-силно и я разкъсах цялата. И тогава се изля. Едновременно от яйцето и в гърдите ми. Невероятна, топла, безкрайна любов... Останалото го знаете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 1:16 pm 

Здравей, galia. :sunny: Поздравявам те за успеха!!! ::okey::

galia написа:
Не се отазвайте в никакъв случай! Само бъдете упорити!

Правилно.... „Умиране има, отказване няма”. :D

Странно е като се замисля, колко много прави човек да е чист отвън /материалната обвивка/, но не и да е чист от вътре, там където е неговата истинска същност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 7:29 pm 

Благодаря, time! Дано всички успеем да се справим с трите пласта успешно! Много е зор, но има защо, нали?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 11:53 am 

Здравей, galia! Поздравления и от мен за успеха с първия пласт от самскарите!
Много интересни преживявания описваш. Със сигурност сферичната стая с мозайката трябва да е решетката със самскари.
Също така този метално-огледалния човек много ме впечатли. Може да е Бхарад, който ти помага....
Още веднъж браво за описанието :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 12:57 pm 

Благодаря, Jonathan! Този, металният, все още не знам кой е. Само едно е сигурно: всяко нещо става точно и само, когато му дойде времето. Така, че все някога ще разберем.(Ако трябва да съм честна, харесва ми идеята за Бхарад.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 16, 2010 9:48 pm 

Поздравления, galia! Благодаря ти, че споделяш опитността ти.
Само да споделя, че днеска научих, че самскарната решетка може да се разгражда и без да си в състояние на дълбока медитация или така нареченото "алфа състояние" на ума, което е между будуване и сън. Достатъчно е да правим медитация, да успокоим дишането си, да се опитваме да балансираме ума си и да отправяме молба към Господ с цел раграждане на този пласт който искаме да разградим. Успех на всички начинаещи и благодарско на напредналите за споделяне на опита.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 20, 2010 11:49 am 

Доста се чудех дали да споделя това, което се случва с моите практики, тъй като не съм съвсем сигурна, че е нещо съществено. Общо взето поне 3-4 пъти седмично се опитвам да чистя самскари и доскоро не бях убедена, че правя нещо. Преди десетина дни, по време на чистка, "видях" на менталния си екран множество искри, като огнени нишки и след това вълна от шестоъгълници. Останах доста учудена, защото не очаквах да видя точно това. Тъй като не съм имала подобни "видения" дотогава, започнах сериозно да се съмнявам в това, което съм съгледала. Няколко дни след това отново видях огнените нишки. Объркана съм и ще помоля някой с по-голяма опитност да ми обясни това - онова. ::thinking:: Да не пропусна - на два пъти ходих до Бегликташ, но там нямах подобни гледки. Имаше усещания на физическо ниво, а втория път и малък "инцидент" с колата, с която пътувах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 22, 2010 12:07 am 

Здрасти, herma.

Явно умът ти /или може би атман/ е „пробил” в космическите измерения на Брахман. Супер!
„Огнените нишки” се получават от голямата скорост на съзнанието, когато се движи в измеренията. А това, че в един момент си видяла шестоъгълниците означава, че просто си излязла от пласта Пара Брахман.

Ако има нещо, което не ти е ясно, питай…

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 22, 2010 12:21 am 

Аз не мога да ти помогна с нищо, herma, но пък за сметка на това мога да изкажа поздравленията си! Браво! :[)]I:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 22, 2010 11:07 am 

Sum, благодаря за отговора. Мина ми през ума, че може би съм "излязла" от пласта Пара Брахман, но ми се стори абсурдно при положение, че не съм разградила все още първия слой от самскарната решетка в мен. :neznam:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 360 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36

Часовете са според зоната UTC + 3 часа