ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That • Виж темата - Въпроси

ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Нед Сеп 05, 2010 12:44 pm

Часовете са според зоната UTC + 3 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Каменните полукръгове
МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 10:18 am 

Не. Не са един типаж.
В темата за „ТЕ” сме писали за разликата между двамата. Много внимателно прочети какво сме обяснявали за "Причината" и всичко ще ти се изясни.
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=150

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Въпроси
МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 10:29 am 

Sum, написа
Цитат:
Така че на камъка фигурите 10 и 7 /от твоята схема/ поясняват как Силата създава Брахманите /средния пласт от Крешака/. А в самия Брахман е съзнанието Атман, хванато в плен, заради самскарна решетка! Точно поради тази причина фиг. 8 е изобразена под шестоъгълниците.
значи доколто разбирам,
ето защо казваш в първата си книга, че Брахман е причината
ето го изведен цитатът,
Цитат:
В изречението “ти си това”, същността, означена с думата “ти” обозначава Атмана, докато същността, обозначена с “това” е причината на всичко - непроявения Бог.

В ума ми е заложена програма /вирус, причината за всичко, тоест света/ за който обясняваш в темата за "ТЕ", който ме кара да се възприеман /временно/различно от Атманът който съм. От там и
и ето го и резултатът
Sum,
Цитат:
Крайният резултат какъв е, когато ние прекъснем връзката си със Силата?
Брахад „изчезва” и човек заживява в света на Ума./

И ако логиката на мислене ми е правилна всичко по-горе, е свързано с този цитат над който мисля няколко дена
Цитат:
"Разумът създава в човека умствената представа, а в нея е скрит коренът, който храни жилата на времето, чрез която Отецът поддържа безграничната си власт над теб. Знаеш, че Ти си Бог!.. Но, Отецът, е Богът на Боговете! Той е дал живеца, чрез който съществуваш Ти като Съзнание...."

Sum, на прав път ли съм?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 10:35 am 

Добре ,Sum.
Постоянно чета, но немога да схвана цялата картина. Преместих мнението си тук. Да разбрах къде бъркам за Непроявеният Бог, той е такъв, до момента когато започва да се проявява се раждат Боговете по-начина по който си описал. Моля да ми поясниш, какво друго бъркам в мислите си по-горе? Благодоря.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 6:42 pm 

Здрасти.
В ума ти няма заложена програма, а в сърцето. Нали знаеш, че там се намира решетката от точки, а в нея са самскарите? Самскарите са програмата! Те предопределят битието ти и пречат на твоя Атман да бъде такъв, какъвто е. Когато самскарите вземат власт в човек, тогава се прекъсва връзката със Силата. Резултатът: Брахад „изчезва” и човек заживява в света на Ума.

Цитатът за живеца, който си извел от текста „Писанието” е свързан с друго, което няма никаква връзка със самскарите и логиката.

Novex, разбирам накъде биеш, но посока ти на мислене засега не е правилна.
По нататък ще обяснявам повече за живеца и Отеца…

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 17, 2010 7:53 pm 

Да, разбрах го най-сетне. Днеска това което ми го каза сега, сам го намерих. И за Отецът намерих това което ме интерисуваше откъса, че той е Атман като мен. Благодаря ти за разяснението,Sum. Всичко с времето си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 12:29 am 

Добър вечер,

Имам два въпроса.

Първият е: Защо самскарната решетка е естествен еволюционен процес и каква е целта й? Знаем, че дори по времето на Премъдрите тя е съществувала, но сама си се е разграждала.

Вторият е: Защо хората от форума се обръщат към решетката като към "решетката от точки", при все че това е невярно? Решетката не е съставена от точки -- точките са самскарите, които прилепват върху нея. Или аз съм в грешка?

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 10:35 am 

Добро утро,
GOESTOINFINITY. :D
Ето един цитат на sum, който според мен дава отговор на въпросите ти:
"Когато съзнанието еволюира, знаеш, че преминава през 8 400 000 реинкарнации. Тези реинкарнации представляват точки в теб и се намират в сърдечната област на тялото ти. Така, след всяка реинкарнация се образува точка, която пази спомена за съответния живот като нещо си. Формата, която придобиват тези точки в теб е като футболна топка. Скелета на тази топка е изграден от тези 8 400 000 точки. Този скелет от точки в теб е всъщност Вътрешния Аз.., а вътре в него е Бога Вишну…
Така че мога да кажа, че Вишну е облечен от този скелет от точки и е независим от тях.

Когато съзнанието достигне човешка форма, точките в скелета не се увеличават. Споменът от някой живот /като човек/ се отразява във всичките точки от скелета. Така този спомен облича целия скелет и точките започват да контактува по между си.
Важно е да се знае, че всеки един живот в човешка форма се отпечатва върху скелета от всички точки. Така във всяка точка ще присъства спомена, от някой живот като човешко същество. Това са т.нар. самскари /умствени впечатления/! Те са причината за Карма! Ако тези спомени от минали животи бъдат преустановени или унищожени, тогава ще изчезне и Карма… Така се прекратява Карма!.. Иначе не става!!!..."

И още...
"Вече знаеш, че когато съзнанието еволюира до човешка форма, то преминава през 8 400 000 реинкарнации. Всъщност, тази цифра я взех от ведантическата литература, но държа да ти споделя, че съм проверявал тази цифра. Вярна е. Но във Ведите не се казва когато си в човешка форма, колко прераждания можеш да направиш и има ли край на прераждането?
Общия брой на реинкарнацията на съзнанието в структурите на Брахман, Шива и Вишну е 9 600 000.
След тия 8 400 000 следват 700 000 прераждания, които развиват силата на мисълта в съзнанието. Вече ти е ясно, че това става в материално човешко тяло. През този период /въпросните 700 000/, съзнанието може да се прероди пак в животинско тяло. Това зависи от начина на живот на човека. Не си ли чувал израза – „гледай как ме гледа това куче.., като човек. Всичко разбира.” А дали преди това не е било човек?
И така достигаме до 9 100 000 прераждания. След този период съзнанието става будно. Но не забравяй, че това е естественият стъпаловиден еволют на съзнанието. Важно е да се знае, че винаги има изключения!..
Следват още 500 000 прераждания като будни съзнания, но вече те са във висшите светове на Брахман, Шива и Вишну.
Ако през всичкото това време не постигнеш раждането на Атмана в теб, това, което следва е… Всичко започва отначало!
С две думи – здравей живот!!!"

http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 6&start=10

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 10:47 am 

Добро да е, мерси!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 11:22 am 

GOESTOINFINITY написа:
Първият е: Защо самскарната решетка е естествен еволюционен процес и каква е целта й? Знаем, че дори по времето на Премъдрите тя е съществувала, но сама си се е разграждала.

Всеки има решетка - цветето, дървото, животните, човека. Тя придържа съзнанието към ограничения свят, защото в него е възможна еволюцията.
Просто при човека точките в решетката вече са 8 400 000 и повече не нарастват. Това му дава възможността като съзнание да развива в себе си Мисълта и Интелекта. Когато ги развие и приключи с останалата еволюция на съзнанието, което е, просто се освобождава от решетката, която до този момент му е помагала за еволюта. След това освобождаване, той вече е Атман и е готов да излезе от Океана, ако пожелае разбира се.
В днешно време обаче, понеже е нарушен естествения еволют, решетката се е превърнала в пречка и гадните съзнания я използват за контрол над съзнанията на хората. Така привързаността на човека към ограничения свят, в който трябваше просто да еволюира, се превръща в негов вечен капан.
Аз така го разбирам...

GOESTOINFINITY написа:
Вторият е: Защо хората от форума се обръщат към решетката като към "решетката от точки", при все че това е невярно? Решетката не е съставена от точки -- точките са самскарите, които прилепват върху нея. Или аз съм в грешка?

Решетката по-скоро е сбор от формите, които образуват множеството точки, наред с емоцията която държат към себе си.
Едните форми (континенти и океани) са характерни за първия пласт, другите (конци и въжета) са характерни за втория и по същия начин и за третия пласт.
Към всичко това трябва да добавим емоцията, която присъства като водеща във всеки един пласт. Тя е нещо като спойката за точките в пласта и определя неговата "разбиваемост". Например като асфалта и чакъла... ;) :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 11:36 am 

Отново свалям шапка. Благодаря!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 3 часа